Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

42 savaitė (10-14 - 10-20)

Savaitgalį džiugins saulė

Lietuvoje įsitvirtinęs anticiklonas iš mūsų šalies artimiausiu metu trauktis neketina. Penktadienį atmosferos slėgis išliks aukštas. Debesų beveik nepamatysime. Nebus debesų, tad ir lietaus nesulauksime. Pūs juntamas pietų, pietryčių vėjas. Jis atneš nešaltus orus. Įdienojus aukščiausia temperatūra beveik visur pakils iki 10–14, o kai kuriuose vakariniuose rajonuose pradžiugins ir 15 laipsnių šiluma.

Šeštadienį situacija nepasikeis. Ir naktį, ir dieną dangus bus beveik giedras. Lietaus lašų žinoma nesitikėkim. Vėjas krypties ir greičio nekeis. Pietryčių vėjas pūs 6–11 m/s, tik pajūryje iki 14 m/s greičiu. Naktį daug kur temperatūra priartės prie nulio. Ji svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje išliks 4–7 laipsnių šiluma. Dieną saulė pakels temperatūrą iki 9–14 laipsnių.

Sekmadienį nors anticiklonas pamažu pradės silpnėti, tačiau žymesnių orų permainų nesulauksime. Lietaus debesys į mūsų šalį dar neatplauks. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių, pietų. Tik arčiau jūros jis retkarčiais įsismagins iki 12–14 m/s. Žemiausia temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2, vakariniame šalies pakraštyje – 3–6 laipsnių šilumos. Aukščiausia temperatūra dieną kops iki 10–15 laipsnių.

Pirmadienį iš vakarų artės žemesnio atmosferos slėgio sūkurys. Jis po truputį pakeis orus. Padaugės debesų ir yra tikimybė, kad dieną jau vietomis trumpai palis.