Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

38 savaitė (09-16 - 09-22)

Rugsėjo viduryje vėl džiugins vasariška šiluma

Trečiaidienį Lietuvos orus lems anticiklonas, tiksliau rytinė jo dalis. Dangumi praplauks vos vienas kitas debesėlis, tad visą dieną bus galima mėgautis vis dar vasara alsuojančiais, kaitriais saulės spinduliais. Nelis. Pūs nestiprus, bet gana gaivus šiaurės rytų krypties vėjas. Įdienojus temperatūra pakils iki 23–28 laipsnių šilumos. Vėsiausia bus Kuršių nerijoje, šilčiausia – pietvakariniuose ir centriniuose rajonuose.

Ketvirtadienį išliksime virš Skandinavijos besisukančio anticiklono įtakoje. Pastebimų orų pokyčių neįvyks. Naktis daugiausia bus giedra, sausa ir rami. Kai kur gali pasirodyti rūkas. Temperatūra pažemės iki 8–13 laipsnių. Kuršių nerijoje vėl išliks laipsniu kitu šilčiau. Dieną debesų bus nedaug, tad lietų ir vėl pamiršim. Papūs nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas. Aukščiausia temperatūra pasieks malonius 22–27 laipsnius šilumos.

Nuo penktadienio nestiprus vėjas pakryps iš šiaurės. Jis lietaus neatneš, jo sulauksime tik sekmadienio popietę ir tik vietomis. Savaitgalį naktimis šiluma truputį sumenks ir bus gaiviau. Dienomis termometrai vis dažniau rodys jau tik apie 20 laipsnių šilumos.