Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

04 savaitė (01-21 - 01-27)

Vietomis gali kilti pūgos, kris temperatūra

Po pietų ir vakarėjant vakariniuose šalies rajonuose daug kur ims snigti. Visą dieną pamažu stiprės pietryčių vėjas, antroje dienos pusėje jis bus stiprokas ir labai žvarbus, vakariniame šalies pakraštyje gūsiai sieks iki 15-17 m/s. Daug kur pustys, o vakariniuose rajonuose antroje dienos pusėje, pradėjus snigti ir pučiant apysmarkiam vėjui, vietomis kils trumpos pūgos. Po pietų termometrai rodys 3-8, kai kur 9-10 laipsnių šalčio. Vietomis išliks žiemiškai slidu.

Pirmadienį ciklonas užgrius visa jėga. Tiek naktį, tiek dieną daug kur protarpiais snigs, gausiau vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose. Vėjas išliks stiprokas, pajūryje naktį gūsiai dar sieks 15 m/s, todėl pustys, vietomis kils trumpos pūgos. Naktį temperatūra kris iki 5-10, kai kur 11-12 laipsnių šalčio, dieną liks tik 2-7 laipsniai šalčio, pajūryje temperatūra svyruos apie 0 laipsnių.

Antradienį ir toliau protarpiais snigs, gausiau Vakarų ir Vidurio Lietuvoje. Naktį temperatūra pažemės tik iki 3-8 laipsnių, pajūryje laikysis apie 0 laipsnių, dieną temperatūra jau daug kur svyruos apie 0 laipsnių, pajūryje gali sušilti iki 2 laipsnių šilumos.