Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

10 savaitė (03-06 - 03-12)

Stiprės vakarinių krypčių vėjas

Sekmadienio dieną šalies orus nulems tolstančio ciklono pietvakarinė dalis. Dangus jau nebus toks apniukęs ir niūrus, daug kur atsiras pragiedrulių. Didesnėje šalies dalyje protarpiais pasnigs. Vakarinių krypčių vėjas bus gūsingas, daug kur jo gūsiai užpūs iki 15–20 m/s. Sustiprėjus vėjui pustys. Įdienojus oro temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos.

Pirmadienio naktį virš Lietuvos sustiprės aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Dangus bus ir toliau debesuotas su pragiedruliais. Trumpo ir negausaus sniego sulauksime tik kai kur, didesnė tikimybė ties rytiniais rajonais. Daug kur keliuose susiformuos plikledis. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, vakarų į pietvakarių, pietų, išliks apysmarkis, tačiau pavojingų vėjo gūsių jau nebus. Naktį dangui pragiedrėjus pašals iki 4–9, vietomis – ir iki 10–13 laipsnių šalčio.

Pirmadienio dieną šalį pasieks dar vienas žemo slėgio sūkurys. Į daugelį rajonų atslinks nauja kritulių porcija: kris sniegas, šlapdriba, pereinantis į lietų. Pūs pietų, pietryčių vėjas, bus apysmarkis, o pajūryje gūsiai sustiprės iki 15 m/s. Aukščiausia temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šilumos.