Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

40 savaitė (10-04 - 10-10)

Skubėkime pasidžiaugti gražiais orais – netrukus jie keisis

Sekmadienį laukia dar viena, bet jau paskutinė šio gražaus, saulėto ir sauso laikotarpio diena. Dangus daugiausia bus giedras, plonų retų debesų pasirodys tik kai kur. Nelis. Dvelks nestiprus pietų, pietvakarių, kartais ir pietryčių vėjas. Diena bus nešalta, temperatūra vidurdienį kils iki 12–16 laipsnių. 

Pirmadienį anticiklonas trauksis, tuo pat metu iš vakarų artės žemesnio slėgio laukas, todėl orai pamažu keisis. Naktį dar daug kur vyraus mažai debesuoti orai, šiek tiek tankesni debesys praplauks per dalį rytinių rajonų, paryčiais tankesni debesys atslinks į vakarinius rajonus. Lietaus būti dar neturėtų. Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietų. Temperatūra naktį sparčiai kris, rytą daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos, kai kur dirvos paviršiuje temperatūra gali kristi iki 6–8 laipsnių šalčio ir tik vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, ore išsilaikys 1–4 laipsnių šiluma, Kuršių nerijoje bus 5–7 laipsniai šilumos.

Pirmadienio dieną į šalį pamažu plis tankesni debesys, bet silpnai palis tik kai kur vakariniame šalies pakraštyje. Temperatūra dėl didėjančio debesuotumo kils lėčiau, įdienojus sušils iki 9–13 laipsnių. Papūs stipresnis pietinių krypčių vėjas.

Antradienio naktį pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje, dieną jau didesnėje šalies dalyje palis. Gausesnis lietus lankysis vakariniame šalies pakraštyje, o likusioje šalies dalyje palis tik truputį. Naktis jau bus šiltesnė, vės iki 1–6, pajūryje 7–9 laipsnių šilumos, šalnos pasirodys tik vietomis, didesnė tikimybė pietrytinėje šalies dalyje, dieną vėl šils iki 9–13 laipsnių.