Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

48 savaitė (11-25 - 12-01)

Savaitės pradžioje sniegas klos patalus

Pūs apysmarkis vakarinių krypčių vėjas. Ryto valandomis termometrai rodys 1-5 laipsnius šalčio, pajūryje laikysis 1-3 laipsnius šiluma, dieną temperatūra daugelyje vietovių svyruos apie 0 laipsnių, pajūryje oras dar šils iki 3-4 laipsnių šilumos. Vietomis bus slidu.

Pirmadienį debesuotumas didės. Daug kur numatomi krituliai, daugiausia sniegas. Naktį smarkiau snigs Šilutės, Šilalės ir Klaipėdos rajonuose, dieną intensyvesnio snygio sulauks ne tik vakariniai, bet ir centriniai Lietuvos regionai. Visoje šalyje susidarys 2-6 cm, o vietomis ir iki 10 cm sniego danga. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, dieną suksis iš šiaurės vakarų. Temperatūra naktį pažemės iki 0-5 laipsnių šalčio, pajūryje laikysis silpnai teigiama temperatūra, dieną vėl didesnėje šalies dalyje bus apie 0 laipsnių, pajūryje tikėtina 2-4 laipsnių šiluma.

Antradienio nakties pradžioje pasnigs dar daug kur, dieną trumpi krituliai lankysis tik vietomis. Naktį šals iki 1-6 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie nulį, dieną pasirodžius saulei temperatūra nenutols nuo nulio, tačiau daugiausia bus silpnai teigiama. Pietvakarių, vakarų vėjas stiprės, todėl bus žvarbu.