Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

27 savaitė (06-29 - 07-05)

Po truputį įsitvirtins vėsesni orai, daug kur – trumpi lietūs

Sausiausia bus vakariniame šalies pakraštyje, čia lietaus klius visai nedaug. Bet bus vėsoka, temperatūra kils iki 18-20 laipsnių. Kitur šalyje nors šilčiau, bet drėgniau. Dažniausiai lietus lankysis rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, vietomis galima perkūnija. Įdienojus sušils iki 21-24, kai kur iki 25-26 laipsnių. Vakarop lietaus debesys po truputį sklaidysis, tad giedant tautišką giesmę lis jau tik vietomis.

Antradienio naktį lietus pasitaikys tik pavienėse vietovėse. Vakariniame šalies pakraštyje vis dar pūs stiprokas pietvakarių vėjas. Temperatūra paryčiais kris iki 11-13, prie jūros bus 15-16 laipsnių. Ties Lietuva įsitvirtins vėsi oro masė, todėl dieną, nors ir klius saulės spindulių, tačiau oras šils vangiai, sieks 17-19, kai kur 20-21 laipsnį šilumos. Lietus tik trumpalaikis ir ne visur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose.

Trečiadienio naktį vietomis, o dieną daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, galima perkūnija. Pietvakarių vėjo gūsiai kartais sustiprės iki 15-18 m/s. Naktį atvės iki 10-14, o dieną bus dar truputį vėsiau nei antradienį, termometrai vakariniuose rajonuose rodys vos 16-17, rytiniame šalies pakraštyje kai kur sušils iki 20-21 laipsnio.

Ketvirtadienio naktį lietaus debesys šiek tiek prasisklaidys. Temperatūra kris iki 9-12 laipsnių, prie jūros vos šilčiau – 13-14 laipsnių. Vėjas jau bus gerokai ramesnis. Ketvirtadienio dieną vėl šalį laistys trumpi lietūs, vietomis galima perkūnija. Šiluma tik truputį didesnė – 17-22 laipsniai.

Penktadienį ir toliau laikysis vėsoki orai. Naktis prognozuojama giedresnė ir sausa, o dieną pasitaikys trumpo lietaus. Panašu, kad ir savaitgalį didesnė šiluma neatplūs.