Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

21 savaitė (05-23 - 05-29)

Pasimėgausime saule ir šiluma

Antradienį Lietuvos orus lems aukšto slėgio sritis. Diena numatoma saulėta ir sausa. Tik Vakare vakariniuose rajonuose debesų kiek padaugės, bet lietaus jie dar neatneš. Įsivyraus pietryčių krypties vėjas, kuris pūs 6-11 m/s greičiu. Trumpam mūsų šalį pasieks dar šiltesnio oro masė, tad įdienojus temperatūra kils iki 20-23, vietomis iki 24, o kai kur trumpam oras gali sušilti ir iki 25 laipsnių šilumos.

Trečiadienį Lietuvą pasieks atmosferos fronto debesys. Naktį dangų jie daugiausia aptrauks šalies vakaruose, ten kai kur palis. Rytinėje pusėje dar išliks mažai debesuota ir sausa. Temperatūra jau kris ne taip sparčiai ir žemiausia bus tarp 8–13 laipsnių. Dieną debesys plis į rytus, palis didesnėje šalies dalyje. Gausiausias lietus laukiamas vakariniuose bei centriniuose rajonuose. Vėjas vis dar išliks vidutinio stiprumo, pamažu keis kryptį, pereis į vakarų, šiaurės vakarų. Temperatūra daug kur dar spės pakilti iki 18–23 laipsnių šilumos ir tik vakariniame šalies pakraštyje jau bus gerokai vėsiau apie 15–17 laipsnių.

Ketvirtadienį Lietuvą pilnai apglėbs ciklonas. Naktį dangus bus apniukęs, gausiausiai ir sodriausiai palis Rytų Lietuvoje, o vakariniuose rajonuose iškris nebent keli lietaus lašai. Dieną debesys kiek suplyšinės, bet daugelyje rajonų ne po kartą sulauksime trumpalaikio lietaus. Vietomis jį lydės perkūnijos griausmas. Sustiprės pietvakarių, vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai dieną kai kur  sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį pažemės iki 7–12, dieną bus tarp 14–19 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį lietaus debesys ims sklaidytis, trumpai palis tik vietomis, tačiau dieną trumpi lietūs ir vėl keliaus per visą šalį. Išliks vėjuota, pietvakarių, vakarų krypties vėjo gūsiai didesnėje šalies dalyje bus pavojingi. Naktį bus tarp 5–10 laipsnių, o dieną temperatūra neprimins gegužės mėnesio pabaigos – oras tesušils iki 12–17 laipsnių šilumos.

Remiantis dabartiniais duomenimis savaitgalį ciklonas ir toliau lems drėgnus ir vėsius orus.