Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

14 savaitė (04-05 - 04-11)

Šilčiausia – šalies pietuose

Pasisukus oro srautui iš pietvakarių, pietų, sekmadienio dieną į Lietuvą plūstelės išsiilgta šilumos banga. Tačiau nelengvai jai teks skintis kelią į šiaurę. Didesnė, 15–18 laipsnių šiluma, pirmiausia pasieks pietinius šalies rajonus.

Kraštiniuose šiauriniuose rajonuose aukščiau 10–12 laipsnių temperatūra greičiausiai dar nespės pakilti. Taigi, temperatūros skirtumas tarp pietinių ir šiaurinių šalies rajonų bus nemenkas. Slenkant šiltajam atmosferos frontui kartu į šiaurę keliaus ir tankesnių debesų juosta, bet žymesnio lietaus nesitikima. Dienos pradžioje pūs rytų, vėliau pietryčių iki vidutinio stiprumo vėjas.

Pirmadienį dar mus džiugins šilti orai. Debesis dangumi gins stiprokas pietryčių vėjas. Naktį žymesnio lietus nenumatoma, dieną šalies vakaruose vietomis trumpai palis. Temperatūros skirtumai tarp regionų jau nebebus dideli. Daugiau šilumos nukeliaus jau ir į šiaurinį šalies pakraštį. Naktį temperatūra bus nuo 4 iki 8 laipsnių, o dieną nuo 12 iki 17, pajūryje apie 10 laipsnių šilumos. Ši šiluma ilgai Lietuvoje neužsibus.

Antradienį vėl iš vakarų ims skverbtis žvarbus oras, daug kur palis, o temperatūra dieną bus vos 6–9 laipsniai šilumos.