Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

50 savaitė (12-09 - 12-15)

Lietus ir šlapios snaigės trauksis

Popietę kraštiniuose pietiniuose rajonuose debesys gali trumpam prasisklaidyti, tačiau didesnėje šalies dalyje net ir krituliams pasitraukus išliks debesuota. Pietvakarių vėjas pūs apysmarkiai, pajūryje jo gūsiai sieks iki 15-17 m/s. Įdienojus temperatūra numatoma apie 2-4, o pajūryje iki 6 laipsnių šilumos.

Po trumpos kritulių pertraukos vėlų sekmadienio vakarą iš pietvakarių vėl ims skverbtis drėgnų orų masyvas, su lietumi ir šlapdribomis.

Pirmadienio naktį smarkaus pietvakarių vėjo genami krituliai, ilgai neužtrukdami, praslinks per visą šalį. Vėjo gūsiai šiauriniuose, vakariniuose rajonuose sustiprės iki 15-20 m/s, o pajūryje kils audra iki 22-23 m/s. Temperatūra per naktį mažai keisis ir svyruos apie 1- 3, pajūryje apie 5 laipsnius šilumos.

Pirmadienio dieną didesnėje šalies dalyje kritulių jau neturėtų būti, išskyrus kraštinius šiaurinius rajonus. Debesys nebeištisai dengs dangų, daug kur pasirodys saulė. Pietvakarių vėjas pamažu ims rimti. Temperatūra kils iki 3-7 laipsnių šilumos.