Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

52 savaitė (12-24 - 12-30)

Lietų netrukus keis šlapdriba ir sniegas

Vakarop į mūsų šalį pradės veržtis šaltesnė oro masė, todėl pradedant šiauriniais rajonais lietų ims keisti šlapdriba. Vėjas bus nepastovios krypties, dažniausiai silpnas, tik vakarop pasisukus iš šiaurės ims stiprėti. Ramią dieną vietomis tvyros neilgai trunkantis rūkas. Temperatūra dieną sieks 1-6 laipsnius šilumos, po pietų ir vakarop pradės kristi.

Sekmadienio naktį krituliai kris dar daugelyje rajonų, lietų jau visur keis šlapdriba ir sniegas. Pūs stiprokas ir šaltokas šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį daug kur pažemės iki 0-2 laipsnių šalčio, kelius ir šaligatvius sukaustys plikledis. Tik pajūryje, dėl nuo jūros pučiančio vėjo, laikysis 1-2 laipsnių šiluma.

Paskutinę šių metų dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, truputį pasnigs tik vietomis, didesnė tikimybė šalies pietryčiuose. Vėjas aprims ir suksis iš pietvakarių. Temperatūra dieną kils nenoriai, ji svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos, tik pajūryje, vėjui pučiant nuo palyginti šiltos Baltijos, šils iki 2-3 laipsnių.