Naujienų portalas - 15min.lt

Savaitės orų apžvalga

14 savaitė (03-30 - 04-05)

Savaitei įpusėjus sugrįš žiemiški orai

Pirmadienį netoli Lietuvos slinks labai aktyvus ciklonas. Jis sustiprins vėją iki pavojingų 15-20 m/sek gūsių, prie jūros popietinėmis valandomis pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai gali siekti ir 22-23 m/sek greitį. Lietus šią dieną intensyvesnis bus vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, o šiaurės vakaruose artėjant vakarui į lietų įsimaišys šlapdriba. Pajūryje ir Žemaitijoje aukščiausia temperatūra numatoma pirmoje dienos pusėje, ji svyruos tarp 5-7 laipsnių šilumos, vėliau šiuose regionuose oras vės. Kitur lietaus kiekiai bus mažesni, tad temperatūra kils iki 8-10 laipsnių šilumos.

Antradienio naktis taip pat bus itin vėjuota, pietvakarių, vakarų vėjas ims rimti tik artėjant rytui, o dieną pavojingų greičių jau neturėtų sieti. Į lietų vis dažiau įsimaišys šlapios snaigės. Daugiau kritulių bus nakties metu, o dieną tarpai tarp lynojimų didės, debesys kiek suplonės. Tačiau neilgam, antradienio vakare pietvakarinius mūsų šalies regionus pasieks nauja intensyvesnių kritulių zona. Temperatūra naktį nukris iki 1-5 laipsnių šilumos, dieną oras šils iki 4-9 laipsnių.

Trečiadienį per Lietuvą keliaus nedidelio ciklono centras, kritulių bus daugiau nei pirmosiomis šios savaitės dienomis, bet vyraus jau šlapdriba. Pūs vidutinio stiprumo besikeičiančios krypties vėjas. Naktį iš antradienio į trečiadienį numatoma artima nuliui temperatūra, dieną ji kils iki 2-6 laipsnių šilumos.

Antroje savaitės pusėje sugrįš žiemiški orai. Ketvirtadienį apysmarkis pietvakarių, vakarų vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir gins į Lietuvą šaltesnę oro masę, todėl daugelyje rajonų besilankantys krituliai, bus šlapdribos ir sniego pavidalo. Temperatūra naktį svyruos apie nulį arba bus silpnai neigiama, dieną termometrai rodys 2-5 laipsnius šilumos.

Penktadienį debesys irgi neš šlapdribą ir sniegą, tačiau tarp debesų jau gali pasirodyti saulė. Vyraus stiprokas ir žvarbus šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį pasiskirstys, kaip ir ketvirtadienį, nuo 2 laipsnių šilumos iki 3 laipsnių šalčio, dieną sulauksime vos 1-5 laipsnių šilumos.

Šventinį savaitgalį išsilaikys vėsūs, tarpais su krituliais orai.